In de media

Bekijk hier de artikelen van Naomi in de media

Mamaleest - 1 oktober 2020

Mamaleest is een tof nieuw blad voor moeders in deze tijd. Hoe gaaf is het dat ik werd geïnterviewd voor een artikel in hun tweede magazine over het thema seksuele voorlichting? Het is een leuk artikel geworden dat echt de moeite waard is om te lezen!

NRC - 3 juni 2020

Ik werd door het NRC benaderd of ik mee wilde werken aan een stuk voor ouders over ‘Hoe je met je kinderen over seksueel misbruik kunt praten’. Uiteraard wilde ik daar graag aan meewerken, aangezien ik dit een ontzettend belangrijk en waardevol thema vind en waar in mijn optiek niet genoeg aandacht voor kan zijn.

Ook een thema waar ouders over het algemeen zo min mogelijk over willen lezen en weten. Het is vaak voor ouders te heftig is om te realiseren dat het ook jouw kind kan overkomen en als moeder herken ik ook dat het een pittig thema is dat zelfs ik het liefst zou willen wegdenken. Toch is de realiteit dat er veel kinderen zijn die dit meemaken en het voor hen van waanzinnig belang is dat er juist wel over gesproken wordt.

Het is een heel mooi en integer stuk geworden, waar Thekla Vrolijk-Bosschaart en ik voor zijn geïnterviewd door Floor Bakhuys Roozeboom.

Hoofd, schouders, vagina, knie en teen

Voor Kiind, hét tijdschrift over natuurlijk ouderschap, mocht ik een tof artikel maken over de seksuele opvoeding van kinderen.

Kiind - 11 november 2019

Geheimen kunnen soms fijne spanning geven. Dat gevoel van jij-en-ik, wij weten hoe het zit. Maar geheimen kennen ook een donkere kant. Wanneer is het voor een kind leuk om een geheimpje te hebben, en wanneer wordt het een last? En hoe kunnen wij helpen om het onderscheid te maken? Nelleke Bos schreef het artikel voor Kiind waarvoor ze mij interviewde hoe hiermee om te gaan.

De Telegraaf - 9 oktober 2019

Op 9 oktober 2019 werd tijdens de Week van de Opvoeding een interview met mij gepubliceerd in De Telegraaf over de rol die ouders hebben in de seksuele opvoeding van hun kinderen.

De Kindertelefoon - 6 september 2019

Omdat de Kindertelefoon 40 jaar bestaat, werd ik als oud-vrijwilliger geïnterviewd. Ik vond het enorm leuk om hieraan mee te werken en over mijn ervaringen te vertellen. Super dat ze al 40 jaar bestaan en op naar de volgende 40, waarin vele kinderen hopelijk de weg vinden naar de Kindertelefoon als dé plek waar je als kind je hart kan luchten als je daar behoefte aan hebt!

Utopia - 29 augustus 2019

Op 29 augustus 2019 heb ik een voorlichting gegeven in Utopia. Ik was uitgenodigd door Merel. Zij wilde zich vanaf het moment dat zij Utopia instapte inzetten voor vrouwen- en kinderhandel, met de focus op seksueel misbruik.

Het Parool - 22 maart 2019

Op 22 maart 2019, in de Week van de Lentekriebels, mocht ik een opiniestuk over de verantwoording die ouders hebben om met hun kinderen te praten over seksualiteit, publiceren in Het Parool.

Ouders van nu - 15 oktober 2018

Gratis online cursus over kinderen en seksualiteit moet taboe doorbreken
Als wij volwassenen krampachtig doen over seksualiteit, leren we onze kinderen veelal om te leven met taboes. Daarom is het belangrijk dat kinderen thuis ‘gewoon’ kunnen praten over seksualiteit. Ouders van nu schonk aandacht aan mijn mini cursus en schreef er een artikel over.

Seksuelevorming.nl - 2 oktober 2018

Op 2 oktober 2018 besteedde seksuelevorming.nl aandacht aan mijn online mini cursus ‘Kinderen en seksualiteit, hoe gaan we hier normaal mee om’. Je leest er meer over via de link.

"Bespreekbaarheid is de sleutel voor seksuele opvoeding."

– Naomi Dessaur –

Hart van Nederland - 2 oktober 2018

Dinsdag 2 oktober ging ik, met groep 7 en hun ouders van de Freinetschool in Delft, in de week van de opvoeding in gesprek over seksualiteit. En Hart van Nederland was hierbij aanwezig. Ik lanceerde tevens de gratis online mini cursus voor ouders: Kinderen en seksualiteit, hoe gaan we hier ’normaal’ mee om?

Meer lezen over de cursus?